Światła awaryjne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamaz
    Classic
    • 2008
    • 5

Światła awaryjne

No właśnie chyba :wink:
    Teraz jeszcze przed wyjazdem na wakacje mam zamiar przyciemnić szybki :diabelski_usmiech
  • Archi
    Classic
    • 2007
    • 36

Światła awaryjne

Witam.
    Mam pytanko: Czy ktoś wyjmował włącznik świateł awaryjnych, nie wiem jak to zrobić żeby nie połamać tej delikatnej kratki. Od pewnego czasu zaczął mi bzyczeć, mimo że jest wyłączony podczas "bzyczenia " zapalają się światła awaryjne. Proszę o radę.
    1,9TDI 99r

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Archi, delikatnie podważasz i wyskakuje (rób to w cieple małym pręcikiem i jak jest ciepło w środku) potem pociągasz za trójkąt i wychodzi

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Archi, Nie masz wyjścia i musisz go wymienić.Jak będziesz miał nowy,to zobaczysz jak jest mocowany i będzie Ci łatwo go wyjąć.Trzeba go po prostu delikatnie wyciągnąć,blaszki,na których się trzyma "złożą" się.Chyba one wytrzymują ok.8 lat,bo mój z tego samego roku kilka tygodni temu wymieniłem.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Archi
          Classic
          • 2007
          • 36

dzięki.UH! byle nie muszę wyjmować całej kratki . A ile trzeba szykować kasy na to?

Komentarz

• 2pac
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1476
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ok 120-140zl nie wiecej
            President Johnny II + President Florida/ ML-145
            O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
            OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

Archi, pisz do kolegi speedy.On ma w przystępnych cenach.
              Jeszcze jedno.Wyjmując stary rób to delikatnieprzy pomocy dwóch śrubokręcików(jak będziesz miał nowy zrozumiesz o czym mówię)Chodzi o to,aby nie uszkodzić cienkich ramek w kratce,na których on się trzyma.A gdybyś przypadkiem uszkodził,wiem kto ma nowe kratki po 60 zł. :lol: Swoją właśnie uszkodziłem ops: i niestety wiem ile kosztuje.

Komentarz

• iksik2
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2006
                • 844

Hehe, temat przerabiany wczoraj (lub przedwczoraj) z hugojugo. Sprawdz pierw czy przypadkiem wlacznik kirunkowskazow (ten przy kierownicy) Ci nie miesza. U hugojugo cos takiego bylo i w koncu szlak jasny trafil przekaznik (ale zaczelo sie wlasnie od przelacznika migaczy przy kierownicy). Po zalozeniu nowego wlacznika awaryjnych nowy dalej "swirowal". A co do ceny... Pisz do kolegi speedy, mysle ze bedziesz mial "ciut" taniej niz koledzy podali
                o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• JanuszSz
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 2835
                  • Superb II combi (3T5)

2pac, Nie strasz kolegi.Speedy miał w listopadzie lub grudniu po ok.45 zł.Ori. :szeroki_usmiech

znalazłem

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Archi, kolego jak juz kupisz i dalej nie bedziesz mial pojecia, jak to zamontowac, to zawsze mozesc wpasc na spota do Wroclawia

Zamontujemy za free i jeszcze fajnych ludzi poznasz Daleko ZTCW do A4ki nie masz, a z Krapkowic to sie jedzie max godzine
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• 2pac
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1476
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez JanuszSz
                      2pac, Nie strasz kolegi.Speedy miał w listopadzie lub grudniu po ok.45 zł.Ori.
                      hehe spoxik, ja podawalem z ASO, a oferta speediego jakos mi przemknela ^^
                      President Johnny II + President Florida/ ML-145
                      O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                      OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Archi, aha i kolejna istotna sprawa. Staraj sie unikac sprzedawcow "uzywek" z allegro jakbys kupowal ... bo moze sie okazac ze kupisz rowniez uszkodzony, albo "prawie" - ktory lada moment tez zdechnie.

Tu jest user --->http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=1686

od ktorego mozesz zamowic w dobrej cenie po pierwsze, a po drugie czesc nowa Pytaj go o wszystko do Octy, bo On wszystko zalatwi Tylko czasem trzeba poczekac
                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• tomaszekmw
                          Classic
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8

u mnie włacznik świateł awaryjnych w octavi I powoli pada tzn. łapie zwiechę nie przerywa wczoraj go wymontowałem (podważyłem cieniutkim śrubokrętem i wyszedł, na całe szczęście nie musiałem odkręcać osłony a tak na marginesie jest ona przykręcona 8 Toreksami) popryskałem środkiem do styków i na chwile go uratowałem. CZEKAM NA ODPOWIEDZ OD SPEEDEGO i jak ma to wymieniam na nowy

Komentarz

• fish2048
                            Classic
                            • 2010
                            • 8

witam.. mam problem z włącznikiem świateł awaryjnych w octavce 2 2005r . jest taki prostokątny.. z początku było z nim ok świecił ( oświetlenie włącznika) i działały awaryjne potem już tylko działały awaryjne ale już jego oświetlenie padało .. po kilku stuknięciach w przycisk przestał świecić on i światła awaryjne czy możecie mi doradzić czy to ten przycisk do wymiany czy bezpiecznik( kierunki działają nadal ale awaryjne nie) jesli przełącznik to jak go wyjąć bo tam jest mało miejsca na jakieś podważania ...???
                            proszę o poradę... pozdrawiam... a jak beżpiecznik to gdzie jest w środku czy pod maską?

Komentarz

• kowal 2002
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 5161

fish2048, do sprawdzenia przełącznik. Żeby go wyjąć trzeba wyjąć cały ten górny schowek ( półeczkę w MINT-cie ) razem z nawiewami ( trzeba delikatnie podważyć całość do góry - trzyma się na kilku zatrzaskach ). Potem odpinasz wtyczkę od przełącznika, wyciągasz przełącznik na wierzch, rozbierasz go i sprawdzasz czy wszystko jest OK. Wewnątrz nie ma elektroniki ( przynajmniej tak wynika ze schematu ) jest tylko podświetlenie i styk zwierający. Do przełącznika dochodzą 4 przewody: dwa brązowe ( oba to masy ), zielono-czerwony to podświetlenie i brązowo-czerwony to styk włącznika awaryjnych. Te dwukolorowe przewody idą bezpośrednio do układu wykonawczego centralnej elektryki nad nogami kierowcy ( złącze oznaczone jako "G", ziel-czer pin 2 i brąz-czer pin 9 ).
                              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• bobas
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1676

Koledzy pozwolę sobie odgrzać temat, dziś u kolegi widziałem że jak miał otwarte drzwi i włączony silnik w FABII to paliły mu się światła awaryjne w sensie migały . Powiedział że ma tak zrobione jak kogoś wysadza na światłach lub coś to same się włączają . Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrealizować ?? dzięki z góry
                                BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• kropeck
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2319
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez bobas
                                  Koledzy pozwolę sobie odgrzać temat, dziś u kolegi widziałem że jak miał otwarte drzwi i włączony silnik w FABII to paliły mu się światła awaryjne w sensie migały . Powiedział że ma tak zrobione jak kogoś wysadza na światłach lub coś to same się włączają . Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrealizować ?? dzięki z góry
                                  Tyle aut przerobiłem, że niestety nie pamiętam gdzie, ale na pewno tę opcję widziałem w VCDS. Sprawdzę czy czasem u mnie tego gdzieś nie ma :-)
                                  Pozdrawiam,
                                  Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• bobas
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1676

kropeck, byłbym Ci bardzo wdzięczny
                                    BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

Pracuję...